Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak:

od 8 do 17 sati

Subotom:

od 8 do 16 sati

Nedjeljom:

Ne radimo 

 

Nekoliko riječi o plasteniku

Poduzeće SKINK d.o.o. osnovano je 1994. godine i od tada, kao obiteljsko gospodarstvo, vrlo uspješno razvija proizvodnju voća, povr​ća i cvijeća, te rasadničarsku proizvodnju. SKINK raspolaže s oko 4 ha zemljišta. Rasadnik je podignut na površini od preko 8000 m² od čega gotovo 1000 m² zauzima plastenik. Na proizvodnim površinama u Rovinju već više godina teče ekološki prihvatljiva i uspješna proizvodnja jagoda i različitog povrća.

Rezultati takve proizvodnje nisu mogli dugo ostati nezapaženi, pa je SKINK postao i rasadnik praktičnih znanja potrebnih za uspješnu i rentabilnu proizvodnju primjerne kvalitete.

Jednako tako SKINK raspolaže bogatim iskustvom u proizvodnji sadnćica maslina, specijalno autohtonih istarskih sorti kao što su: BUŽA, ISTARSKA BJELICA I ROSULJA. Proizvodnja sadnica autohtonih sorti maslina prati višegodišnja nastojanja SKINK-a da otme zaboravu uzgoj ovih vrijednih, starih maslina i ukaže na potrebu ponovnog razvoja maslinarstva Istre s prepoznatljivo vrijednim i cijenjenim maslinovim uljem istarskog podneblja.

Prošetate li lijepo i funkcionalno uređenim rasadnikom naći ćete preko 200 vrsta različitog drvenastog ukrasnog bilja kojim možete urediti okućnicu svog doma. Ovdje će se gotovo za svakog nešto naći. Zanimljivo je da će Vam SKINK pomoći da uredite park koji će po završetku izgledati kao da je zasađen prije nekoliko godina. Naravno, možete izabrati ugođaj koji želite, mediteranski, alpski ili tropski, a zatim i stil, recimo engleski ili pariški. Respektirajući Vaše želje, izradit će se detaljan projekt sadržaja i ugođaja koji će Vam pružiti prijatna hladovina budućeg vrta.

Nisu zaboravljeni ni ostali sadržaji koji će Vaš dom učiniti prijatnim za boravak i zanimljivim Vašim prijateljima i gostima. U prostranom plasteniku naći ćete pedesetak vrsta kućnog cvijeća i zelenila kojim ćete ukrasiti prostorije, balkon ili terasu svog doma. Pravo iznenađenje predstavljaju mala od preko devet vrsti patuljastih bonsai-stabalaca, poput prave masline, prekrasng javora ili otmjenog bora. Zadivljujuće lijep dojam ostavljaju makete tipično istarske "kampanje" (polja) s nezaobilaznim suhozidom i kažunom s ponekim stablom masline ili smokve pored ulaza - i to pravog živog stabla. Već pogađate, to je minijaturno, vješto uklopljeno bonsai-stabalce: pravo malo umjetničko djelo.

Na kraju, dok Vi razgovarate i planirate uređenje svog doma sa susretljivim domaćinima SKINK-a, Vašoj bi djeci moglo postati dosadno. No, ovdje se mislilo i na to, pa se Vaša djeca za to vrijeme mogu zabavljati na ljuljačkama ili graditi kule u pijesku malog pješčanika koji je za njih napravljen u krugu rasadnika.