18.07.2024. / Novosti
“Ljetom u mediteranskom vrtu” želimo našim sugrađanima i gostima približiti prirodu Mediterana uz moderniji pristup lokalnim i tradicionalnim okusima i mirisima hrane i vina našeg područja. U opuštenom, zelenom ambijentu, nešto dalje od vreve grada bit će organiziran niz događanja tijekom ljetnih mjeseci.
Ponedjeljcima navečer (od 20:00h) održavat će se Večernji razgovori i radionice u vrtu gdje će, uz opušten ambijent i čašu vina, različiti gosti voditi razgovore i radionice o temama povezanim s biljkama, eno-gastro i istarskom baštinom (potrebna najava):
01.07.2024. Luka Vukičević: “Sourdough radionica”
08.07.2024. Toni Batel: “Tri lica Pinota crnog”
15.07.2024. Dramsstudio Ulix: “Pjesnička večer”
22.07.2024. Luka Žuljević (Monachus): “Proizvodnja i degustacija gina”
29.07.2024. Ana Hrgović (Biljke.plants): “Radionica izrade terarija”
12.08.2024. Slavko i Minka Brana: “Zašto je bioraznolikost važna”
19.08.2024. Toni Batel: “Tri lica Pinota crnog”
26.08.2024. Daniela Dragić: “Radionica mediteranskog suhog cvijeća”
02.09.2024. Vedran Gulin (SOI FUSION): “Smokvin list kokteli + Bao bar”
09.09.2024. Željko Prgomet i gosti: “Osvrt na 3. Dane smokava”
16.09.2024. Luka Vukičević: “Sourdough radionica”
23.09.2024. Daniela Dragić: “Radionica mediteranskog suhog cvijeća”
30.09.2024. Zatvaranje “Ljeta u mediteranskom vrtu”
Od ponedjeljka do petka će se u jutarnjim satima (od 9 do 9:30h) voditi “Ture kroz mediteranski vrt” gdje će zainteresirani moći saznati nešto više o biljkama koje nas okružuju, kroz kratke priče te dodir i miris istih (dostupno na 3 jezika: hrvatski, talijanski i engleski, uz najavu).
Subotom ujutro (od 9 do 10h) organizirat ćemo radionice za djecu, s raznim temama poput sijanja sjemena s djecom, oslikavanje tegli za biljke, prepoznavanja raznih biljaka,… s ciljem približavanja prirode djeci (dostupno na 3 jezika: hrvatski, talijanski i engleski, uz najavu).
Najbolje priče pričaju se za stolom, a kroz senzorno iskustvo prenijet će se priča o kulturnoj baštini i povijesti Rovinja. Od utorka do nedjelje u poslijepodnevnim satima bit će moguća eno-gastro degustacija – lokalni zalogaji usklađeni s rovinjskim vinima.
U sklopu manifestacije 7. i 8. rujna 2024. organizirat će se 3. Dani smokava u Rovinju na kojem će se izložiti plodovi oko 40 sorti smokava, bit će organizirane vođene ture kolekcijskim smokvikom, pripremljena i ponuđena jela i pića na bazi smokve, te organizirane radionice na temu smokve.
Više informacija o radionicama, gostima i cijelom programu pronađite na www.skink.hr pod Novostima ili na društvenim mrežama Skink-a.
Prijave za programe se mogu vršiti preko info@skink.hr ili +385 91 948 6846.