“Reži, reži, reži me, ti to radiš najbolje 2 (rezidba voćaka)”

18.03.2023. / Novosti - Radionice

Neovisno o tome imate li mali vrt sa samo nekoliko voćaka ili veliki voćnjak, sad je odlično vrijeme za rezidbu!

Naučite na ovoj radionici više o načinima i vremenu rezidbe, oruđu i opremi potrebnoj za rezidbu. Prepoznajte koji su osnovni uzgojni oblici za određene voćne vrste koje su prisutne na našim područjima. Usredotočit ćemo se posebno na smokvu, nar, kaki, pitomi kesten, žižulu, murvu, ali i na ostale voćke po interesu polaznika.
Radionica obuhvaća rezidbu od uzgoja sadnice, formiranja uzgojnog oblika i rezidbe na rod.

Sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Molimo sudionike da se adekvatno obuku jer će praktični dio biti na otvorenom.
U slučaju kiše radionica se odgađa na sljedeći dan.

U cijenu radionice je uključena marenda te jedna sadnica koju ćete orezati, posaditi te na njoj dalje upotrijebiti znanje stečeno na ovoj radionici.

Molimo zainteresirane da se unaprijed prijave jer je broj polaznika ograničen.

Predavač: doc.dr.sc. Željko Prgomet

Prijave na mail ili telefon: rasadnik@skink.hr; 099 221 4698 (broj polaznika je ograničen)

Cijena: 95 €

Mjesto: Rasadnik „Skink“, Cesta za Valaltu-Lim 20/c, Rovinj

Datum i vrijeme održavanja radionice: Subota, 18.03.2023., 10-16h

O predavaču:
Željko Prgomet

Po struci agronom, doktor znanosti, specijalist u voćarstvu Mediterana. Tijekom svog 40-godišnjeg radnog iskustva bio je znanstveni istraživač na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, profesor na Veleučilištu u Rijeci, te voditelj svog rasadnika koji je godinama bio znanstveno-istraživačko-stručna baza za studente i ljude koji su htjeli nešto više naučiti o poljoprivredi. Vodio je brojne radionice na temu maslinarstva i voćarstva Mediterana po primorskim županijama te je bio član raznih međunarodnih stručnih i znanstvenih projekata.