Radionica “Cijepljenje voćaka”

20.04.2024. / Novosti - Radionice

Cijepljenje je jedan od najraširenijih načina razmnožavanja voćaka. Razne su mogućnosti korištenja ove vještine: možete stvoriti svoju vlastitu voćku, uzgojiti rijetke i stare sorte voćaka (čije imate samo jedno stablo, a voljeli biste ih imati više), precijepiti koju voćku drugom sortom i/ili imati čak i par sorata na istom stablu.

Naučite na ovoj radionici više o različitim načinima razmnožavanja bilja, s naglaskom na cijepljenje voćaka. Saznajte koje voćke se cijepe na koje načine, koje voćne vrste su međusobno kompatibilne i koje se podloge najčešće koriste za koje voćne vrste. Naučite više i o pravodobnom vremenu cijepljenja, oruđu i potrebnoj opremi.

Radionica je namijenjena amaterima (i vama koji još nikad niste držali cjeparski nož u ruci), ali i ljudima koji već imaju nešto iskustva, ali bi voljeli naučiti više i o drugim načinima cijepljenja.

Sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela. Ukoliko imate vlastitu sadnicu koju biste voljeli cijepiti, slobodno je ponesite.

Molimo sudionike da se adekvatno obuku jer će praktični dio djelomično biti i na otvorenom.

U cijenu radionice je uključen i coffee break, marenda te sadnica koju ćete sami cijepiti.

Molimo zainteresirane da se unaprijed prijave jer je broj polaznika ograničen.

Predavač: doc.dr.sc. Željko Prgomet

Prijave na mail ili telefonrasadnik@skink.hr; 099 221 4698 (broj polaznika je ograničen)

Cijena: 95 €

Mjesto: Rasadnik „Skink“, Cesta za Valaltu-Lim 20/c, Rovinj

Datum i vrijeme održavanja radionice: Subota, 20.04.2024., 10-16h

O predavaču:
Željko Prgomet
Po struci agronom, doktor znanosti, specijalist u voćarstvu Mediterana. Tijekom svog 40-godišnjeg radnog iskustva bio je znanstveni istraživač na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, profesor na Veleučilištu u Rijeci, te voditelj svog rasadnika koji je godinama bio znanstveno-istraživačko-stručna baza za studente i ljude koji su htjeli nešto više naučiti o poljoprivredi. Vodio je brojne radionice na temu maslinarstva i voćarstva Mediterana po primorskim županijama te je bio član raznih međunarodnih stručnih i znanstvenih projekata.