Radionica “Rezidba maslina i voćaka”

23.03.2024. / Novosti - Radionice

Neovisno o tome imate li mali vrt sa samo nekoliko voćaka ili veliki voćnjak i maslinik, sad je odlično vrijeme za rezidbu!

Naučite na ovoj radionici više o načinima i vremenu rezidbe, oruđu i opremi potrebnoj za rezidbu.

Prepoznajte koji su osnovni uzgojni oblici za određene voćne vrste te saznajte kako pravilno orezati neke od najprisutnijih sorata na našim područjima.

Radionica obuhvaća rezidbu od uzgoja sadnice, formiranja uzgojnog oblika i rezidbe na rod. Maslina, smokva, nar, kaki, pitomi kesten, žižula… i ostale voćke po interesu polaznika.

Sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela. Molimo sudionike da se adekvatno obuku jer će praktični dio biti na otvorenom.
U slučaju kiše radionica se odgađa na sljedeći dan.

U cijenu radionice je uključena marenda te jedna sadnica koju ćete orezati, ponijeti kući te na njoj dalje upotrijebiti znanje stečeno na ovoj radionici.

Molimo zainteresirane da se unaprijed prijave jer je broj polaznika ograničen.

Predavač: doc.dr.sc. Željko Prgomet

Prijave na mail ili telefonrasadnik@skink.hr; 099 221 4698 (broj polaznika je ograničen)

Cijena: 95 €

Mjesto: Rasadnik „Skink“, Cesta za Valaltu-Lim 20/c, Rovinj

Datum i vrijeme održavanja radionice: Subota, 23.03.2024., 10-16h

O predavaču:
Željko Prgomet
Po struci agronom, doktor znanosti, specijalist u voćarstvu Mediterana. Tijekom svog 40-godišnjeg radnog iskustva bio je znanstveni istraživač na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, profesor na Veleučilištu u Rijeci, te voditelj svog rasadnika koji je godinama bio znanstveno-istraživačko-stručna baza za studente i ljude koji su htjeli nešto više naučiti o poljoprivredi. Vodio je brojne radionice na temu maslinarstva i voćarstva Mediterana po primorskim županijama te je bio član raznih međunarodnih stručnih i znanstvenih projekata.