“Kako stvoriti novu biljku (razmnožavanje biljaka)”

25.03.2023. / Novosti - Radionice

Pridružite nam se na interaktivnoj radionici razmnožavanja bilja!

Tijekom jednodnevne radionice otkrit ćemo vam trikove kako uspješno razmnožiti biljke. Pokazat ćemo vam kakvi sve načini razmnožavanja biljaka postoje, koje se biljke kako najlakše razmnožavaju te kako se dalje brinuti o njima jednom kad su uspješno razmnožene.
U detalje ćete naučiti razne tehnike razmnožavanja te ćemo vam otkriti male tajne koje smo otkrili i usavršili tijekom skoro 30 godina proizvodnje voćnih sadnica i ukrasnog, aromatičnog i začinskog bilja.

Nakon uvodnog teorijskog dijela „zamazat“ ćemo ruke i razmnožit pokoju biljku koju ćete nakraju radionice ponijeti kući.

Radionica je namijenjena amaterima, kao i onima koji već imaju nešto iskustva, ali bi voljeli naučiti nešto više.

U cijenu radionice je uključena marenda te jedna sadnica koju ćete sami razmnožiti.

Molimo zainteresirane da se unaprijed prijave jer je broj polaznika ograničen.

Predavač: doc.dr.sc. Željko Prgomet

Prijave na mail ili telefon: rasadnik@skink.hr; 099 221 4698 (broj polaznika je ograničen)

Cijena: 95 €

Mjesto: Rasadnik „Skink“, Cesta za Valaltu-Lim 20/c, Rovinj

Datum i vrijeme održavanja radionice: Subota, 25.03.2023., 10-16h

O predavaču:
Željko Prgomet
Po struci agronom, doktor znanosti, specijalist u voćarstvu Mediterana. Tijekom svog 40-godišnjeg radnog iskustva bio je znanstveni istraživač na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, profesor na Veleučilištu u Rijeci, te voditelj svog rasadnika koji je godinama bio znanstveno-istraživačko-stručna baza za studente i ljude koji su htjeli nešto više naučiti o poljoprivredi. Vodio je brojne radionice na temu maslinarstva i voćarstva Mediterana po primorskim županijama te je bio član raznih međunarodnih stručnih i znanstvenih projekata.