“Od A(romatičnog) do Z(ačinskog) bilja”

01.04.2023. / Novosti - Radionice

Pridružite nam se na interaktivnoj radionici aromatičnog i začinskog bilja uz svježe mirise lavande, timijana i kadulje!

Naučite na ovoj radionici više o uzgoju i karakteristikama aromatičnog i začinskog bilja.
Saznajte koje vrste su prikladne za uzgoj u Istri te o njihovim sortimentima. Naučite što je kvaliteta odabranih vrsta aromatičnog i začinskog bilja.

Radionica je namijenjena amaterima, kao i ljudima koji već imaju nešto iskustva, ali bi voljeli naučiti više o uzgoju i trendovima u uzgoju.

Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. U praktičnom dijelu će biti prikazana destilacija eteričnih ulja pomoću laboratorijske aparature za destilaciju.

Molimo zainteresirane da se unaprijed prijave jer je broj polaznika ograničen.

Predavač: doc. dr. sc. Slavica Dudaš

Prijave na mail ili telefon: rasadnik@skink.hr; 099 221 4698 (broj polaznika je ograničen)

Cijena: 95 €

Mjesto: Rasadnik „Skink“, Cesta za Valaltu-Lim 20/c, Rovinj

Datum i vrijeme održavanja radionice: Subota, 01.04.2023., 10-16h

O predavaču:
Slavica Dudaš

Po struci agronom, a po nastavnom zvanju profesor na Veleučilištu u Rijeci s 16-godišnjim iskustvom. Orijentacija na vrtlarstvo i užu specijalizaciju na aromatično i začinsko bilje je započelo na master studiju te nastavila na doktorskom studiju Poljoprivrednog fakulteta na Sveučilištu Humboldt u Berlinu s petogodišnjim istraživanjima pod naslovom “Ispitivanje utjecaja različitih faktora na kvalitetu timijana
Thymus vulgaris L.”, a nastavilo se s nizom istraživanja i projekata te kroz nastavne aktivnosti, mentoriranje završnih radova te izradu znanstvenih i stručnih radova.